A phillips vastagbél egészsége és fogyása. Gasztroenterológia - Medoc Egészségközpont


Kedves Látogatók! Ezen az oldalon a gasztroenterológia és a hepatológia tárgykörébe tartozó kérdéseket a phillips vastagbél egészsége és fogyása fel. A beérkező levelek igen nagy száma miatt sajnos nem tudok minden kérdésre válaszolni. Előnyben részesítem a publikus kérdéseket és azokat, amelyekre válaszolva úgy érzem valóban segíteni tudok. Kérem vegyék figyelembe, hogy levelezéssel nem lehet az orvosi vizsgálatot kiváltani és távolról nem lehet korrekt módon diagnózist megállapítani, kivizsgálást irányítani, illetve kezelésekről dönteni.

Gyerekekkel kapcsolatos kérdéseikkel kérem forduljanak gyerek gasztroenterológushoz, illetve gyerek hepatológushoz. Megértésüket köszönöm!

Gasztroenterológia A gasztroenterológia a belgyógyászatnak az emésztőszervek betegségeivel, azok fejlődési rendellenességeivel, kóros élettani működési zavaraival és szervi elváltozásaival gyulladás, fekély, daganatok foglalkozó szakterülete. Az orvosi vizsgálat az emésztőrendszer részeire terjed ki, ezek a szájüreg, nyelőcső, gyomor, vékony- és vastagbél, máj és epeutak és a hasnyálmirigy. A gasztroenterológiai szűrővizsgálat az emésztőszervi betegségek korai, tünetmentes stádiumban való felfedezésére irányul és mint ilyen, kiemelkedő szerepe van a daganatok korai azonosításában.

Kérdések és válaszok Új kérdés Kedves Doktor Úr! Évente kontroll UH. A lassú növekedés és a septáltság miatt szakorvost javasolt az UH végző orvos. Kell aggódnom emiatt, illetve doktor úrnak mi a véleménye? Nem tudom van e összefüggés, de laktoz intoleranciám is van, olajosabb, nehezebb étel után köldököm körül szúr, hasfájás, hasmenés előfordul, illetve az anti TPO is magas, ezt gyógyszerrel tartjuk szinten.

Előre is köszönöm válaszát. Kedves Kérdező! Endoszkópos ultrahangvizsgálatot javasolok, ennek során szükség esetén mintavétel is történhet. Ezek eredménye alapján lehet dönteni a további teendőkről.

Panaszai összefüggésben lehetnek a hasnyálmirigyben látott elváltozással, de a laktóz intolerancia és a pajzsmirigybetegség nem. Üdvözlettel dr. Péter Zoltán Tisztetlt Főorvos Úr! Vastagbéltükrözés történt véres hasmenés miatt.

Ex lax fogyás

A szövettani eredmény az alábbi. A szöveti kép nem specifikus. Kérdésem, hogy kell-e aggódnom, mit jelent ez a lelet?

gyorsaság 60 fogyás vélemény

Köszönöm válaszát! Tisztelt Kérdező! A szövettani eredmény miatt nem kell aggódnia, nincs benne rosszindulatú elváltozásra utaló eltérés. Azt viszont mindenképpen tudnia kell, hogy a szövettani lelet az endoszkópos lelettel együtt képez egy egészet és a szövettani leletet az endoszkópos lelettel együtt, annak figyelembevételével pl. Ezért azt javasolom, a phillips vastagbél egészsége és fogyása a vastagbéltükrözést végző gasztroenterológussal beszélje meg a szövettani eredményt és azt is, hogy mikor javasolt kontrollvizsgálata.

Akkor kb. Fél éve amikor nézték UH-al akkor 6,7 cm volt és most fél év múlva 7,7 cm és azt írták a papírra hogy az epehólyagot kissé dislocálja, enyhén comprimálja. A máj értékei mindig is magasabbak voltak, de ezt annak tudtam be, hogy 15 éves korom óta epilepszia gyógyszert szedek. Lehet esetleg ettől magasabb a máj érték?

Illetve a folyamatos puffadás, gyomorégés és a gyomorszájnál illetve a jobb bordaív alatti fájdalom? Előre is köszönöm válaszát! A májenzimek eltérései lehetnek a nagy FNH következményei, de panaszai valószínűleg nem. Ha biztos az FNH diagnózisa, akkor keressen fel egy májsebészetben járatos sebészt, hogy eldöntsék szóba jön-e műtéti vagy invazív radiológiai beavatkozás. Ha nem biztos az FNH diagnózis, akkor a képalkotó vizsgálatok eredményeit át kellene karcsú muffinok a májsebészeti konzilium előtt egy ebben járatos radiológusnak.

fogyni 90 nap alatt

Péter Zoltán Jó napot kivanok! Szeretném tudni mit lehet csinalni. Én már mütetet is vállaltam volna, de azt mondták 5 százalek hogy élve maradok. Én úgy gondolom, hogy amikor az embert felfújják avval a gázzal mikor vizsgálnak, az nem távozott belőlem. Nagyné Tisztelt Nagyné! Biztos nem a 7 évvel ezelőtti vastagbéltükrözés során befújt gáz okozza panaszát, valami más oka van.

Orvos válaszol

Péter Zoltán Tisztelt Főorvos Úr! Másfél évvel ezelőtt felismert 2 mm-es epehólyag polipom most elvégzett kontroll ultrahang vizsgálaton 6 mm-esnek mutatkozott. Az ultrahang vizsgálatot végző orvos szerint nincs semmi tennivalóm a későbbi a phillips vastagbél egészsége és fogyása kontrollon kívül, engem azonban nyugtalanít a polip gyors?

Szeretném tisztelettel kérni főorvos úr véleményét arról, milyen tennivalóim vannak. Köszönettel, Dr. KI Tisztelt Kérdező! Ha Önnek kizárólag csak epehólyag polypja van és semmi más nem bonyolítja a helyzetet, akkor egyetértek kollégám véleményévvel.

Tekintettel arra, hogy nem tudjuk, az elváltozás az elmúlt másfél év során mikor és milyen gyorsan növekedett, azt javasolom 3 hónap múlva történjék meg a következő ultrahangvizsgálat. Ha tovább növekszik a polyp és meghaladja a 10 mm-t, akkor el kell távolítani az epehólyagot.

Vannak ritka betegségek pl. De a döntést befolyásolja az is, hogy van-e epehólyagkövesség a polyp mellett, illetve vannak-e Önnek panaszai.

Péter Zoltán Jó napot! Ultrahangon ekkor megállapították hogy a bordaivig meg van nagyobbodva a máj illetve a lép is. Hepatitis A B C teljesen negatív.

Az imént olvastam visszább: "A humán eredetű törzsek képesek tartósan megtelepedni az emberi bélrendszerben; a hatásuk is tartós Hogy a Protexin humán, azaz emberi eredetű törzset tartalmaz? És ha ezt jól értettem, akkor leírná, hogyan történik ez? Tisztelettel Zoltán.

Néha hányingerem van illetve enyhe fájdalmat érzek a lép illetve a máj környékén főleg étkezések után. Az első vérvétel előtt 9 hónapig szedtem egy új fogamzásgátlót Azalia illetve a második vérvételnél volt egy arcüreg gyulladásom amire antibiotikumot nem szedtem! Sajnos az orvosom nem tudja mi okozhatja a gondot.

többszörösen telítetlen zsír rossz a fogyás szempontjából

Doktor úr Önnek lenne valami elképzelése hogy mi lehet a gond vagy esetleg lehet hogy a gyógyszer illetve a betegség okozta ezt? Tisztelt Hölgyem!

Gasztroenterológia - Medoc Egészségközpont

A hepatitis B és hepatitis C kizárása nagyon fontos, de az emelkedett májenzimeknek a hepatitis A, B és C fertőzésen kívül sok más oka lehet, Az biztos, hogy májenzimei nem az arcüreggyulladása miatt emelkedettek.

Ha nem tudnak továbblépni háziorvosával, akkor az a javaslatom, hogy keressen fel egy hepatológust. Péter Zoltán Tisztelt Doktor Úr! Pár éve egy véradás alkalmával vírusos d-ágens nélküli B-tipusú hepatitist diagnosztizáltak nálam. A jelenlegi munkahelyemen A-tipusú hepatitis elleni védőoltást kapnak a dolgozók. Megkaphatom ezt a típusú oltást?

Igen, megkaphatja, sőt javasolt is megkapnia.

Kerekesszékes mozgáskorlátozott vagyok. Véres hasmenésem volt, akárcsak mostanság! Mivel a kúpot,amit felírtak nekem nem tudom bent tartani, széklettartási gondjaim miatt, így nem tesznek velem semmit! Nem tudom mit lehetne tenni ez ügyben, mert nem tudok kilépni a házból sem, mert folyton hasmenésem van!

Megköszönném ha valami alternatívával tudnának nekem szolgálni. Újabban be is lázasodom!

Ha nem tudja benntartani a végbélkúpot, akkor a gyógyszerbevitel más formáit pl. Keresse fel gasztroenterológusát és beszéljék meg milyen lehetőségek vannak a betegség kiterjedésének, súlyosságának, panaszainak függvényében. Édesanyámnak volt már epeköve és gyomorfekélye is. Esetleg lehet ez öröklődő betegség?

Mi okozhatja ezt a panaszt?

Hónapok óta elhúzódó székrekedésem van. Melyik probiotikumot javasolja erre a problémára? Üdvözlettel: dr.

Az epekövességre való hajlam örökölhető, gyomorfekély is előfordulhat halmozottan családon belül. Ha nem szűnnek panaszai keresse fel háziorvosát vagy egy gasztroenterológust, hogy eldöntsék milyen vizsgálatokra van szüksége.

Egy hasi ultrahangvizsgálat, vérvétel és egy Helicobacter pylori fertőzés keresésére széklet vizsgálat széklet Helicobacter antigén vagy kilégzési teszt urea kilégzési teszt jön szóba. Péter Zoltán Üdvözlöm! Akár ettől is lehetnek. De érdemes lenne laktóz intolerancia irányába is vizsgálni, illetve ha nincs eredmény, akkor felkeresni egy gasztroenterológust Üdvözlettel dr.

Péter Zoltán.